top of page

Hoe meet ik de maten van mijn hond

We geven u graag tips hoe u uw huisdier het beste kunt opmeten. Gebruik een meetlint om er zeker van te zijn dat u de exacte afmetingen heeft. Uw huisdier is het beste op te meten vanuit een staande positie op een stabiele ondergrond.

Mocht u twijfelen over de maat dan kunt u ons altijd benaderen voor advies. U kunt hiervoor het contact formulier gebruiken of bellen. Het is tevens mogelijk tijden cursus dagen te komen passen.

Halsband

Een halsband is voor honden een essentieel accessoire. Voor een halsband meet u de omtrek van de nek van het dier. Houdt er hierbij rekening mee dat de halsband comfortabel moet zitten. Gebruik een meetlint om de halsomvang van het dier op te meten. Meet de omtrek van de nek op het breedste gedeelte, dichtbij de schouders. Een halsband moet te allen tijde comfortabel zitten. Plaats tijdens het opmeten van de halsomvang daarom 2 vingers tussen de nek en het meetlint om er zeker van te zijn dat de halsband die u aanschaft niet te klein zal zijn.


 

Tuig, harnas 

Het is belangrijk dat een, harnas of tuig een veilig en aangenaam kledingstuk is voor uw huisdier. Het dier moet nog voldoende bewegingsvrijheid hebben bij het dragen van het tuig. Bij het aanschaffen van een tuig, harnas  dient u de

hals- en borstomvang van uw huisdier op te meten. Meet de borstomvang van uw hond op het breedste punt van de borst, geheel rondom. Het breedste punt van de borstkast (borstomvang) van de hond is meestal een paar cm achter de voorpoten. Valt uw hond in 2 maten, dan kiest u de grootste maat

Halsomvang

Een tuig of harnas hangt voor de veiligheid van het dier op een lagere positie in de hals dan een halsband. Plaats het meetlint daarom bovenaan het borstbeen en laat het langs de schouderbladen omhoog lopen om een goede pasvorm op te meten. 

Borstomvang

Voor het opmeten van de omvang van de borstkas is het belangrijk dat u het breedste gedeelte opmeet, vlak achter de schouders. Voor een optimale pasvorm dient u voldoende speling op het meetlint te houden. Plaats tijdens het opmeten van de borstomvangomvang daarom 2 vingers tussen de borst en het meetlint om er zeker van te zijn dat het tuig of harnas dat u aanschaft niet te klein is.

meetinstructies.jpg
bottom of page